Kreativni centar: 21.10.2017.

Današnja radionica provedena je u ozračju jeseni, ne samo u toplim bojama već i u slasnim jesenjim plodovima. Danas smo pričali o tikvi, organizirali jednu dinamičnu igru sa tikvama i jednu kreativnu. Fokus radionice je na priči „Supa od tikve“ spisteljice Helen Cooper. Priča je to o prijateljstvu, poštivanju različitosti, uvažavanju potreba drugih i suradnji. Učesnici radionice su kao i uvijek aktivni i podržavaju jedni druge i rado prihvataju nove članove kojih je i danas bilo.
I sve je sjajno, kao i uvijek. Dobro raspoloženje i iščekivanje nove radionice a ona je planirana za 15 dana. I tako se nižu radionice jedna za drugom u intervalima od 15 dana a ponekad i češće npr. kada se obilježavaju značajni datumi kao što je to bila dječja nedjelja.
Teško je izdvojiti šta se djeci najviše dopada na radionici ali svaka od radionica potiče kreativnost i djeca pokazuju da su kreativni i maštoviti.

Podršku u organizaciji aktivnosti u centru imamo od IN Fondacije – Fondacije za unapređenje socijalne uključenosti djece i mladih u BiH, Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, Općine Kakanj i Kakanj cement Heidelberg group.
Današnju radionicu osmislila je Maksuma Topalović, priču sa engleskog „Supa od tikve“ preveo Neven Radoš a radionicu vodili: Naida Naca Bukvić, Ajla Vehab i Emina Topalović
U pripremi radionice podršku su dali Zufer-Zuca Suljić i Terzić Terza Dejan.