Kakanj, 10.4.2017.

„Način kako tim igra kao cjelina određuje njegov uspjeh. Možete imati najveći skup pojedinačnih zvijezda, ali ako one ne surađuju u igri, klub neće vrijediti ni novčića.

Babe Ruth

Timski rad zbližava i ohrabruje učesnike te stvara pozitivnu atmosferu u grupi. Tamo gdje se potiče rast i razvoj i stimulira inovativnost neophodno je razrješavati pitanja timskog djelovanja. Redatelj i ,muzički urednik predstave DNK Dramskog studija Kakanj M. Bajramović i D. Lekić, bili su svjesni kako pitanja timskoga rada nisu riješena samim odabirom glumaca i drugih učesnika. Naprotiv, u cijelom procesu pripreme radili su na osnaživanju tima i pažljivo osluškivali njihove potrebe, a prepoznali su i potrebu za organizacijom radionice na temu “Stvaranje i osnaživanje tima” koja je učesnicima pomogla da kroz zabavne ali i zahtjevne vježbe i diskusiju provjere kako funkcioniraju kao tim.
Trener na radionici, Esmin Brodlija, dipl. psiholog i geštalt psihoterapeut osmislio je izuzetno dinamičnu i snažno poučnu radionicu. Tijekom radionice učesnici su osvijestili pitanja važnosti svakog člana u grupi odnosno svakog glumca u predstavi, njihovu međusobnu zavisnost, odgovornost te međusobno povjerenje. Sa radionice, kako i sami kažu. izašli su mirniji i zadovoljni, spremni za nove predstave i izazove.

Treba napomenuti da je ovo druga radionica za ovu grupu učesnika koja se organizira u okviru projekta UG „Alternative“ Kakanj : „Dječiji kreativni centar – mjesto prevencije rodno zasnovanog nasilja“. Projekat podržava IN Fondacija – Fondacija za uneprIjeđenje socijalne uključenosti djece i mladih u BiH i Fondacije Kinderpostzegels iz Holandije.

Podrška projektu osigurana je i od strane JU KSC Kakanj i Centra za mentalno zdravlje Kakanj.