Danas je održana još jedna radionica u sklopu projekta “Književnost i pozorište u funkciji prevencije ovisnosti” koji je podržan od strane udruženja NARKO-NE iz Sarajeva i RIPPO fonda (Razvoj i profesionalizacija prevencije ovisnosti u BiH).
Održana radionica temelji se na romanu “Ljubav u doba kokaina” autorice Simonide Milojković, a realizirana je u Gimnaziji “Muhsin Rizvić” u III-2 razredu. Kroz zadatak osmišljavanja završetka romana učenici su pokazali visoku razinu svjesnosti o ozbiljnosti problema narkomanije, te su kroz vlastite završetke romana ukazali na težinu izlaska iz pakla droge. Također, učenici su kroz učešće na radionici osnaživali svoje vještine odupiranju negativnim utjecajima vršnjaka. U evaluaciji radionice učenici su izrazili pozitivno mišljenje prema ovakvom načinu rada i učenja o opasnosti narkomanije, što će nama biti podsticaj u daljem kreiranju radionica za djecu i mlade o aktuelnim problemima.

Radionicu je pripremila i vodila Ajla Vehab Hrusto, megistar pedagogije u suradnji sa Vildanom Neimarlija, prof. psihologije i pedagogije i psihoterapeut TA

 Kakanj 15.11.2018.