Oni su mladi i kreativni, žele promjene i rade na njima ne čekajući da neko drugi u ime njih – radi za njih. Vrijedni su naše pažnje. Okupljeni su oko projekta NVO “Alternative” Kakanj: Znam kako biti aktivan/a, podržanog sredstvima WV BiH.

Međunarodni dan mladih obilježili su predstavljanjem projekata mladih za djecu i mlade općinskom načelniku i javnosti. Bila je to prilika i da im se uruče zahvalnice za volonterizam u projektu “Ljetna razglednica djece i mladih iz Kaknja” kroz koji su kroz petodnevni program uveselili oko 400 kakanjskih mališana. Nagrada za najboljeg volontera uručena je Ajdinu Husika.

Na sastanku sa općinskim načelnikom promovirani su projekti nastali u Kick-u:

1. Kamp “Tri dana bez tri ekrana” , projektni tim pri KICK-u (Kreativnom inovacijskom centru Kakanj). Nositelji projekta: Alma Omerbegović, Ena Sikira i Nedim Hasagić
2. Projekt “Za čist zrak u Kaknju” , projektni tim pri Kick-u: Adis Alajbegović, Amila Subašić i Mirza Neimarlija
3. Projekt “Imam pravo da znam svoja prava”, projektni tim pri Kick-u: Ajdin Husika, Rijad Mušinović, Anel Čizmić, Anes Smaka i Aida Tirić (Vijeće učenika Gimnazije Muhsin Rizvić”)
4. Projekt “Tanjir pun zdravlja”, projektni tim pri Kick-u: Ines Selimović, Adnan Plasto i Sanin Selimović
5. Projekt “Ljetna razglednica djece i mladih iz Kaknja” potpisuju: Maksuma Topalović, Ajla Vehab Hrusto i Alma Omerbegović ispred NVO “Alternative” Kakanj
6. Projekt: “Zabava kroz smijeh i igru” potpisuju mladi iz udruženja “Proaktivna omladina Brnjic
7. EPP – Energišnošću protiv pasivizma, je projekat koji potpisuje Kick-ov tim: Ena Sikira i Alma Omerbegović
8. Projekat: Ljetna škola programiranja za djecu , projekti tim u Kick-u: Adnan Hodžić i Lejan Kozlić
9. Projekat: “Bezbjednost djece u saobraćaju” potpisuju KICK-ov tim: Amra Ahmetović i Ajla Ljevaković
Pratite njihove aktivnosti, vrijedni su naše pažnje i podrške.

Međunarodni dan mladih koji se obilježava 12. ugusta nastoji podići svijest o pravnim ekonomskim, socijalnim, obrazovnim, kulturnim i svim ostalim pitanjima s kojima se susreću mladi ljudi širom svijeta.