Potpisan memorandum o suradnji udruženja Alternative Kakanj i JU KSC Kakanj na uspostavljanju Kreativnog inovacijskog centra Kakanj

Aldin Šljivo, Direktor JU KSC Kakanj i Maksuma Topalović, izvršna direktorica Alternative potpisali su danas 29.10.2018. Memorandum o razumijevanju sa jasno definiranim ciljevima uspostavljanju Kreativnog inovacijskog centra Kakanj.
KICK će biti smješten u zgradi Omladinskog centra pri JU KSC Kakanj i stavljen u funkciju podrške mladima u pokretanju i razvoju biznisa i društvenih inovacija. KICK je namijenjen pojedincima i timovima s poslovnim idejama, voditeljima društvenih promjena, startupima, IT stručnjacima, studentima i učenicima srednjih škola, freelancerima, te predstavnicima potpornih institucija i svim osobama koje žele ostvariti poslovne kontakte i mentorsku podršku.
Prvi koraci su adaptacija prostora po ugledu na suvremene centre sličnog karaktera, istraživanje potreba poslovnog i potreba društvenog sektora a zatim edukacija i mentorska podrška u razvoju biznisa i projekata.
KICK je podržan u okviru projekta “Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD)”, koji finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH. https://kick.ba/

 

Kick, 29. 10. 2018.