Naida Bukvić

 

Osmogodišnji angažman u aktivnostima koje provodi NVO „Alternative“ za mene kao mladu osobu, osim mogućnosti da svoje slobodno vrijeme iskoristim na jedan produktivan način, doprinijelo je i razvoju komunikacijskih vještina, odgovornosti, empatije te praktičnih iskustava koja mogu biti korisna u životnim situacijama koja su pred nama.

„Alternative“ nisu obična organizacija sastavljena od par ljudi koji funkcionišu po ustaljenom rasporedu. Naprotiv, to je jedna mala porodica u kojoj svako na svoj način, nesebično dijeleći znanje,iskustvo i pružajući podršku teži jednom cilju, rješavanju problema .

NVO „Alternative“ nerijetko i prve, u prvi plan stavljaju  probleme od velike važnosti  kako za lokalnu zajednicu tako i za cjelokupno društvo, aktuelizira ih te javnosti nudi konkretna i praktična rješenja.

Pozitivan utjecaj ove organizacije i njenog tima uveliko je djelovao na formiranje moje ličnosti  i individualnog razvoja.

Kao trener za djecu i mlade,izuzetno sam ponosna na “Dječiji kreativni centar – mjesto prevencije rodno zasnovanog nasilja” gdje se na edukativan, zabavan i kreativan način radi na zdravom i kvalitetnom odgoju djece  i mladih, uzimajući u obzir vrijeme u kojem živimo i sa kakvim nedaćama se susrećemo.