Kreativni centar Kakanj
Radionica i igraonica za djecu, subota 19.3.2016. od 11:00-13:00 sati
Aktivnost je podržana sredstvima: In Fondacije – Fondacije za unapređenje socijalne inkluzije djece i mladih u BiH, Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK i Općine Kakanj

Danas smo na radionici imali temu: “Sreća” – još jedna vrijednost iz kalendara kampanje “Živimo vrijednosti” . “Male stvari koje me čine sretnim i male stvari koje ja činim i zbog kojih su drugi srećni”, pitanja su o kojima su učesnici razgovarali. Na kraju ovog dijela radionice učesnici su dobili zadaću da tokom sedmice svakog dana učine neku malu stvar kojom će nekog usrećiti i da to podijele sa drugarima već na prvoj sljedećoj radionici.
Kroz pitanja šta me kao dječaka i šta me kao djevojčicu čine sretnim/sretnom identifikovali smo male stavri koje trebamo mijenjati kako bi i drugi bili sretni. Dio je to programa učenja o rodnoj ravnopravnosti.

U drugom kreativnom dijelu radionice odnosno igraonici učesnici su od papira pravili leptire kojima pozdravljamo dolazak proljeća, plesali smo ludi ili otkačeni ples i vani na pločniku crtali svoje “otkačene” portrete.

Dvorištem i Omladinskim centrom odjekivali su dječiji smijeh i graja a na pločniku su ostali mali “otkačeni” portreti kao podsjetnik na još jednu uspješnu dječiju radionicu i igraonicu u organizaciji UG “Alternative” Kakanj.